• 0
  • درب ضد حریق


    showmore

    درب ضد حریق چیست؟

     

    درب ضد حریق جزو درب های ایمن است و به گونه ای طراحی شده تا در صورت وقوع حریق، جلوی گسترش آن را در ساختمان گرفته و زمان و فرصت خروج افراد را به صورت ایمن افزایش دهد. این درب‌ها از موادی ساخته می‌شوند که در برابر آتش مقاومت دارند و قابلیت انتشار دود و حرارت را کاهش می‌دهند.

     

    درب ضد حریق استاندارد سفید نصب شده

     

    ویژگی درب ضد حریق

     

    درب ضد حریق مقاومت بسیار زیادی در برابر آتش، حرارت و آتش سوزی دارند.  حضور درب های ضد حریق در ساختمان و در طبقات باعث جلوگیری از پیشرفت و سرایت آتش بین طبقات ساختمان می گردد. تمام قسمت های درب ضدحریق از متریال نسوز ساخته میشوند، حتی قفل و لولا و یراق آلات درب نیز می بایست از نوع نسوز و مقاوم در برابر حرارت بالا باشند. 

    قابلیت دسترسی آسان: نکته مهم در درب های ضد حریق قابلیت دسترسی و استفاده سریع و آسان آنهاست. دستگیره درب های ضد حریق به گونه ای طراحی و نصب گردیده است که به آسانی باز شده و در زمان وقوع حادثه عملکرد آن مختل نشده و به راحتی درب باز و بسته شود.

    سازگاری درب های ضد حریق با محیط زیست: استفاده از مواد اولیه مناسب و سازگار با محیط زیست در تولید درب های ضد حریق 

    جلوگیری از شعله ور شدن بیشتر آتش: با توجه به مواد اولیه به کار رفته در دربهای ضد حریق این درب ها در زمان آتش سوزی مقاوم هستند و متریال آتش گیری در ساخت آنها وجود ندارد. به همین خاطر به شعله ور تر شدن آتش کمک نمیکنند.

    عایق صوتی: با توجه به متریال داخلی درب های ضد حریق و استفاده از لاستیک های مخصوص، این درب ها عایق مناسب صدا می باشند.

    جلوگیری از انتشار دود و گاز های سمی و خطرناک: دود یکی از خطرناکترین موارد در زمان آتش سوزی می باشد. انتشار دود و تنفس آن باعث خفگی و مرگ می شود. درب های ضد حریق از انتشار دود و گاز های سمی در ساختمان جلوگیری می نماید.

     

    درب ضد حریق استاندارد در سه رنگ سفید کرم و طوسی

     

    انواع درب ضد حریق

     

    درب ضد حریق استاندارد:

     

    جنس لنگه و چهارچوب درب های ضد حریق استاندارد فولادی بوده و مقاومت بالایی در برابر آتش دارند. البته بنا به محل مورد استفاده و میزان رطوبت موجود میتوان از آلیاژ های مقاوم تر استفاده کرد. داخل درب ضد حریق استاندارد از پشم سنگ پر شده است که علاوه بر افزایش مقاومت درب در برابر حرارت و آتش سوزی، درب را عایق گرما و سرما و صدا می کند. درب ضد حریق استاندارد معمولا در رنگ های سفید، کرم، طوسی و زیتونی با دستگیره و قفل استاندارد تولید می گردند. این درب ها ظاهری ساده اما ایمن دارند.

     

    درب ضد حریق نصب شده

     

    درب ضد حریق دکوراتیو و دکورال:

     

    ساختار اصلی درب ضدحریق دکوراتیو و دکورال مطابق درب های ضد حریق استاندارد می باشد با این تفاوت که ظاهر و زیبایی درب ضد حریق دکوراتیو زیبا تر و شکیل تر بوده و به جهت تکمیل زیبایی در معماری ساختمان میتوان از این درب ها استفاده کرد. 

    درب های دکوراتیو و دکورال ضد حریق ظاهری متفاوت داشته و میتوان رنگ بندی و ترکیب مطابق با سلیقه و سبک معماری ساختمان داشته باشند. برخی درب های دکوراتیو با پوشش های طرح چوب، استیل و شیشه عرضه میگردند. همچنین قابل به ذکر است که درب های ضد حریق دکوراتیو نسبت به درب های ضد حریق استاندارد مقاومت بیشتری در مقابل رطوبت و اشعه ماورا بنفش دارند.

     

    درب ضد حریق دکوراتیو طرح چوب بلوط

     

    میزان توانایی و تحمل درب های ضد حریق در برابر آتش سوزی

    تاب آوری درب های ضد حریق در مقابل حرارت و آتش سوزی بسته به نوع درب میتواند از 90 دقیقه تا 240 دقیقه در مقابل حرارت و دمای 1100 درجه سانتیگراد باشد. توانایی بالای این درب ها در تحمل حرارت و آتش سوزی باعث شده مانع مهمی در جلوگیری سرایت آتش به نقاط مختلف ساختمان  باشند.

    درب های ضد سرقت درست است کاملا ضد حریق نیستند اما به دلیل ورقه ی فولادی که در مرکز درب کار می شود توانایی مقاومت بالایی در برابر حرارت و آتش سوزی دارند و برای درب ورودی آپارتمان و منزل جهت حفظ امنیت بسیار کارآمد می باشند و در صورت بروز حادثه ی آتش سوزی می توانند تا حدودی در برابر آن مقاوم باشند.

    درب های حیاط و پارکینگ فلزی نیز به دلیل داشتن متریال فولاد و فلز می توانند در برابر آتش و حرارت از خود مقاومت بالایی نشان داده و برای ورودی ساختمان و فضای باز بسیار کارآمد و مناسب هستند.

     

    ابعاد و اندازه درب ضد حریق مورد تائید اداره آتش نشانی

    عرض و ارتفاع درب ضد حریق استاندارد و مورد تائید اداره آتش نشانی 110*210 ، 112*211 و 105*210 می باشد. 

     

    درب ضد حریق با دستگیره آنتی پانیک و روکش مشکی براق

     

    انواع قفل و یراق آلات درب ضد حریق

    یراق آلات درب های ضد حریق با دیگر درب ها متفاوت می باشد چرا که می بایست از تاب آوری و استقامت بالاتری در مقابل آتش برخوردار باشند. 

    دستگیره پانیک درب ضد حریق

    دستگیره پانیک درب ضد حریق تفاوت هایی با دستگیره های معمول دارد. این دستگیره امکان خروج سریع را در مواقع اضطراری برای افراد فراهم میکند. نکته مهم این است که دستگیره آنتی پانیک می بایست توانایی تحمل حرارت بالا را داشته باشد و در دماهای بالا و در زمان آتش سوزی به درستی عمل کند و اختلالی در سیستم آن ایجاد نشود.

    لولای درب ضد حریق

    لولای ضد حریق نقش مهمی در جلوگیری نفوذ آتش و دود به داخل ساختمان را دارد.

    نوار دود بند درب ضد حریق

    این نوع نوار در اثر افزایش حرارت پف کرده و منافذ را جهت پخش دود می بندد و همچنین در اثر رسیدن حرارت به این لاستیک هیچ گونه دود مضری از لاستیک متصاعد نمی شود. این لاستیک چسبندگی بین درب و چهارچوب ایجاد نمیکند و همین نکته باعث شده که هیچ اختلالی در باز و بسته شدن درب صورت نگیرد.

     

    درب دکوراتیو ضد حریق با روکش طرح چوب

     

    درب ضد حریق باید حداقل دارای استانداردهای زیر باشد:

    استاندارد مقاومت در برابر آتش (Fire Resistance Standard): این استاندارد مشخص می‌کند که درب ضد حریق باید در شرایط آتش سوزی، به مدت مشخصی (معمولاً 30، 60، 90 و 120 دقیقه) مقاومت کند و نباید حریق را گسترش دهد. در این استاندارد، محدودیت‌هایی برای دمای سطح، ترک‌ها و شکاف‌های مجاز در درب تعریف شده‌اند.

    استاندارد مقاومت در برابر دود (Smoke Control Standard): این استاندارد مشخص می‌کند که درب ضد حریق باید به گونه‌ای باشد که توانایی کنترل گسترش دود را داشته باشد و نباید به درون ساختمان دود نفوذ کند.

    استاندارد مقاومت در برابر صوت (Acoustical Performance Standard): این استاندارد مشخص می‌کند که درب ضد حریق باید به گونه‌ای باشد که باعث کاهش صداهای محیطی شود.

    استاندارد ایمنی (Safety Standard): این استاندارد مشخص می‌کند که درب ضد حریق باید به گونه‌ای باشد که در صورت بروز حریق، افراد بتوانند به راحتی از آن عبور کنند و نباید مسدود شود.

    استاندارد ابعاد (Dimension Standard): این استاندارد مشخص می‌کند که درب ضد حریق باید با ابعاد مناسبی ساخته شود و به درستی نصب شود تا به درستی کار کند.


     

    نحوه نصب درب ضد حریق

    نصب درب ضد حریق به صورت صحیح و مطابق با استانداردهای مربوطه، بسیار مهم است. در ادامه  روش نصب درب ضد حریق را به طور کلی شرح می‌دهیم:

    انتخاب درب: ابتدا باید درب ضد حریق مناسبی برای محل نصب و با توجه به نیازهای آتش نشانی و سایر استانداردهای مربوطه انتخاب شود.

    نصب قطعات: قبل از نصب درب ضد حریق، باید قطعات مانند قفل‌ها و بست‌ها نصب شود.

    نصب درب درب ضد حریق: بعد از نصب قطعات، درب ضد حریق باید به صورت دقیق و با رعایت استانداردهای مربوطه نصب شود. در این مرحله باید مطمئن شد که درب به درستی و به صورت تراز و محکم نصب شده است و به هیچ وجه نباید شکافی بین درب و قاب وجود داشته باشد. قبل از محکم کردن درب در محل خود از کارکرد صحیح و عملکرد درست درب ضد حریق مطمئن شوید.

    تست و تأیید نصب: پس از نصب درب ضد حریق، باید تست‌های لازم را برای تأیید صحت نصب انجام داد. در این مرحله، باید اطمینان حاصل شود که درب به درستی نصب شده و مطابق با استانداردهای مربوطه عملکرد صحیح را دارد.

    بر روی درب های ضد حریق می بایست آرام بند نصب شود تا از باز ماندن درب جلوگیری به عمل آید.

    همچنین قفل و دستگیره آنتی پانیک چک شود که کارکرد درستی داشته باشد.

    سخن آخر

    با توجه به اهمیت بسیار بالا و مهم عملکرد درست و صحیح درب ضد حریق در مواقع اضطراری، توصیه میگردد در خرید درب ضد حریق وسواس به خرج داده و حتما درب مناسب و مطمئن را از فروشندگان معتبر خریداری کنید. همچنین نصب درب ضد حریق و خدمات پس از فروش و سرویس سالانه درب ضد حریق را از فروشنده بخواهید. فروشنده ای که از ایمنی و کیفیت محصول خود اطمینان دارد حتما تا پایان کار همراه شما خواهد بود.  همیشه سالم و پایدار باشید.


    حالت نمایش:

    درب ضد حریق | درب ضد آتش | درب ضد حریق مشهد

    نمايش 1 تا 2 از 2 (1 صفحه)
    آیا تست درب ضد حریق باید به صورت دوره‌ای انجام شود؟
    بله، برای حفظ عملکرد صحیح درب ضد حریق، بهتر است تست درب به صورت دوره‌ای و متناوب انجام شود. معمولاً توصیه می‌شود که تست درب ضد حریق به صورت سالانه انجام شود. البته اگر درب ضد حریق در محیطی با شرایط خاص نصب شده باشد، مانند محیط‌های صنعتی یا بیمارستان‌ها، تست درب باید به صورت بازه‌های زمانی کوتاهتر انجام شود.
    چه مواردی را در زمان انتخاب درب ضد حریق باید تست کرد؟
    درب ضد حریق می بایست در مورد 4 عملکرد اصلی تست گردد: 1- تست نفوذ دود 2-تست انتقال حرارت 3- تست فشار 4- تست باز و بسته شدن